Hoe werkt dan, online adverteren?

Online adverteren werkt eigenlijk vrij eenvoudig. Er zijn meerdere vormen.

Eén van de vormen is: Je maakt een leuk plaatje in een banner, een eye-catcher, gelinkt naar een landingspagina en nu maar hopen dat de lezer geïnteresseerd is. Zou het echt?

Er zijn veel manieren hoe je online zou kunnen adverteren.

Online adverteren werkt als volgt:

Verwacht in ieder geval niet te veel kliks, krijg je ze wel, dan is dat mooi meegenomen. Maar wat kun je wel verwachten?!

Het wordt veel gezien. Is het niet door een bezoeker, dan is het wel door… Google!

Een zoekmachine als Google (toch wel de grootste…) bezoekt een bepaalde site, waar ook jouw advertentie op staat. Afhankelijk van hoe belangrijk Google deze site vindt wordt deze vaker bezocht door Google.

De werking is als volgt: Google ziet jouw advertentie staan op een bepaalde site, pagina, of wat dan ook. Laten we uitgaan van een pagina.

De bewuste pagina bezoekt Google laten we zeggen zo’n 5x per dag. 5x per dag ziet Google jouw advertentie met een link naar jouw landingspagina. Doordat je op zo’n belangrijke pagina staat, gaat Google ervan uit dat de linkjes die op die pagina staan ook belangrijk zijn.

Het gevolg is dat de landingspagina automatisch ook hoger gerankt wordt. Dus hoe vaker Google de pagina bezoekt waar jouw banner staat, hoe groter de kans dat jouw site verder naar boven wordt getrokken door Google.
Sommige sites worden om de minuut bezocht door Google. Adverteren daarop kost weliswaar veel geld, maar helpt je wel enorm om jouw landingspagina heel hoog in Google te krijgen.

Het hoeft dus niet eens zo te zijn dat je moet banneren op een site die mega goed bezocht wordt door echte bezoekers, maar meer door Google.

In bovenstaand voorbeeld gaat het niet over adverteren via bijvoorbeeld AdWords in Google of adverteren via Social Media. Dat is weer een andere vorm waar we later op terugkomen.

Meer weten over online adverteren? Bezoek onze website, https://www.rtg-reclame.nl

#adverteren #online #offline #landingspagina #banner

Illegaal… en toch…

Een andere manier om jouw site op een dergelijke manier naar boven te krijgen bij Google is Link-Building.

Link building is een illegale manier van wat daar zojuist beschreven is over het banneren. Link builden is een pagina zo veel mogelijk met linkjes naar websites stoppen en zorgen dat dergelijke pagina’s zo veel mogelijk op het internet voorkomen. Het begint al goed te werken vanaf zo’n 75 pagina’s die op diverse wijzen onderling, kruislinks etc met elkaar verbonden zijn, allemaal voorzien met een link naar jouw pagina.

Maar dan komt Google… zonder slag of stoot, zonder enige waarschuwing: Weg ben je! Geheel verwijderd van Google.

Weet dat dit ook commercieel aangeboden wordt door diverse partijen. Maar dan heet het anders…