Kleding bedrukken

Je wilt Kleding laten bedrukken: RTG-Reclame in Culemborg verzorgt het bedrukken van kleding en ander reclame- en promotiemateriaal.

RTG-Reclame werkt samen met diverse drukkerijen en leveranciers zodat er altijd pakketten samengesteld kunnen worden die passen bij het profiel van de opdracht.

Het verschil tussen flexdruk, zeefdruk of borduren

Er is een verschil tussen het beplakken van kleding en het bedrukken van kleding. Afhankelijk van de toepassing is het beter voor het een of voor het ander te kiezen.

Textieldruk / Flexdruk

Flexdruk is een gladde foliedruk welke in veel kleuren leverbaar is.

Naast de standaard effen kleuren zijn er fluor-, metallic- en glimmende electickleuren leverbaar. Bij flexdruk worden de ontwerpen uitgesneden uit een folie met een computergestuurde snijplotter. De folie wordt onder hoge druk en hoge temperatuur op het shirt gedrukt.

De flexdruk techniek wordt vaak gebruikt voor kleinere oplages, echter wij kunnen flexdruk aanbieden in meerdere kleuren. Hierbij moet wel, in tegenstelling tot flexdruk in 1 kleur, rekening worden gehouden met de zogenaamde instelkosten.

De normale flexdruk techniek die wordt gebruikt voor kleine oplages en is over het algemeen geschikt voor ontwerpen in één kleur. Daar hoeft u dus bij RTG Reclame geen rekening meer mee te houden!

Zeefdruk

Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk.

De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Dit is een mooie techniek, omdat er zodoende ook ragfijne lijnen gedrukt kunnen worden.

Deze zeefdruktechniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Niet alles kan gezeefdrukt worden: Nylon is bijvoorbeeld niet met papierinkt te bedrukken maar omgekeerd kan wel.

Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers. Dit in tegenstelling tot vlakdruk, hoogdruk en diepdruk, waarbij altijd transparante inkten gebruikt worden.

Bij het bedrukken van donkere kleding adviseren wij de 2x te drukken. Dat doen wij om er zeker van te zijn dat de verf volledig dekkend is. Vaak zie je bij donkere kleding de kleding door de verflaag… dat is niet mooi en ziet er minder verzorgd uit. Bij lichte kleding is dit niet nodig.

Borduren

RTG Reclame borduurt jouw naam, tekst of logo machinaal op door jou geleverd of door RTG Reclame ingekocht textiel.

Naast het rechtstreeks borduren op kleding, badtextiel en tafellinnen kun je er ook voor kiezen om met emblemen te werken. Hierdoor kun je op eenvoudige wijze jouw logo zelf op het textiel plaatsen.

RTG-Reclame zal aan de hand van jouw informatie jou een advies geven. RTG kan in veel gevallen ook pasmodellen leveren wanneer het gaat om de levering van maat-gevoelige artikelen.

Bedrukken van kledingRTG-Reclame kan in vaak de artikelen die bedrukt moeten worden zelf inkopen. Is het praktischer/handiger deze zelf aan te leveren, dan is dat uiteraard geen probleem.

RTG reclame voor het bedrukken van reclamemateriaal en promotiemateriaal

Ook voor het bedrukken van reclamemateriaal en promotiemateriaal ben je bij RTG Reclame aan het goede adres.

RTG Reclame is alleen sterk in het uitvoeren van een gegeven opdracht, maar betrekt jou vooral ook in het voortraject, want dan kun je aan de hand van een wat bredere horizon misschien nog andere of wellicht meer doeltreffende maatregelen nemen.

RTG Reclame denkt mee en kijkt meerdere stappen vooruit.

Bedrukken van kleding